Kurumsal müşterilerin Mayıs ayından beri kullandığı Office 2010, 27 Ağustos 2010 tarihinden itibaren teknoloji marketlerinde ve Microsoft işortaklarında Türkçe olarak satışa sunuldu. Bireysel kullanıcılar ve işletmelere yönelik üç farklı paketi bulunan Office 2010 Türkçe’nin hayatı kolaylaştıran özellikleri, yenilikçi teknolojileri ve zengin araçları bütün kullanıcılara çok geniş bir ufuk açıyor. Microsoft’un Word, Excel gibi uygulamaların web tabanlı olarak

Kanadalı ve İsveçli bilim insanları, laboratuvar ortamında geliştirdikleri sentetik kornea ile hastanın yeniden görmesini sağladılar. Bu durum bilim dünyasında heyecan yarattı. Bilim dünyasında, sentetik korneanın körlüğe çare olabileceği konuşulmaya başlandı.

Bilindiği gibi gözün dış kısmını kaplayan ince bir film tabakası olan kornea, travma, enfeksiyon gibi nedenlerle tahrip

Bugün; insanlık tarihinde büyük bir drama yol açan ve yüzbinlerce insanın ölümüne yol açan, ilk atom bombasının Japonya'nın Hiroşima kentine atılışının 65.yıldönümüdür. Amerika, 6 Ağustos 1945’te tarihin ilk atom bombasını, sanayi kenti Hiroşima’ya attı. Hiroşima'da 140 bin kişi öldü. 3 gün sonra Nagazaki’ye ikinci bomba atıldı. Burada da 70 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Japon İmparatoru Hirohito, ilk atom bombasının atılışından 10 gün sonra koşulsuz teslim olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı; ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu ders yükünü hafifletmek, öğrencilere okulu daha çok sevdirmek, istek ve yetenekleri doğrultusunda etkinlikler yapmalarına ve ders seçmelerine imkan vermek amacıyla ''İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri''ni yeniden düzenledi.

İlköğretim Genel Müdürlüğü ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucunda hazırlanan ''İlköğretim Okulu Haftalık Ders Çizelgesi'' gelecek eğitim-öğretim yılı olan 2010-2011 öğretim yılından itibaren uygulanacak.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY