Üniversite Adayları Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası'na 21 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yeniden bakmalı. ÖSYM'nin 15 Temmuz'da açıkladığı LYS sonuçlarında, Y-MF-4 puanıyla ilgili başarı sıralaması verilerinin yanlış olduğu belirlendi. Bu nedenle; Y-MF-4 puanıyla alanında tercih yapacak adaylar, doğru başarı sıralarını sonuç öğrenme ekranını (https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1002) kullanarak yeniden öğrenmelidirler.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 13'üncü Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği, 16-19 Temmuz tarihleri arasında Antalya Saklıkent'te yapılıyor.İlki 1998 yılında TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisi öncülüğünde gerçekleşen şenlik, sayıları giderek artan gökbilim meraklılarının heyecanla beklediği bir etkinlik haline geldi.

TÜBİTAK Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda amatör gökyüzü meraklılarına yönelik etkinliklerin yok denecek kadar az olduğunu belirterek, bugün benzer etkinliklerin üniversitelerin ve kolej gözlemevlerinin bünyesinde sıklıkla yapıldığını vurguladı.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. Üniversite adayları, sınav sonuçlarını saat 10.30'dan itibaren BURADAN veya BURADAN öğrenebilirler. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınav sonuçlarına ilişkin bilgi verdi. Yarımağan, beş oturuma toplam 1 milyon 856 bin 890 adayın girdiğini ve bu adaylardan 77'sinin sınavının çeşitli nedenlerle iptal edildiğini, 1 milyon 856 bin 813 adayın sınavının geçerli sayıldığını bildirdi. Sınavda 233 kişinin kopya çektiğinin belirlendiğini ve hangi testlerden kopya çekmişlerse

Bosna-Hersek'teki savaşta 11 Temmuz 1995'te Sırp güçlerin 8 binden fazla Boşnağı öldürdüğü Srebrenitsa'da, soykırımın 15. yıl anma törenleri, kurbanların mezarlarının bulunduğu Potaçari'de geniş katılımla yapıldı. Potoçari mezarlığında gerçekleştirilen törene çok sayıda devlet adamı katıldı.

Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşından sonra yaşadığı en büyük trajedi olan Srebrenitsa soykırımının 15. yıldönümünde, yine hüzün ve gözyaşı hakim... Boşnak aileleri erkeksiz, çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu soykırımın acısı, aradan geçen 15 yıla rağmen hiç dinmedi.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY