Kısa adı ALES olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 19 Aralık 2010 Pazar günü yapılıyor. ALES, aday sayısı 600'ün altında olan illerde yapılmayacak. Bu illerdeki adaylar yakın illerde sınava girecek. Sınav Türkiye'de 63 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te düzenlenecek.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi,

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin sınavı Ankara ve İstanbul olmak üzere iki ilde 29 Ocak 2011 Cumartesi günü yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan, “Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı İle Temsil Yeteneği Mülakat Kılavuzu”nda başvuru biçimi ve öğretmen görevlendirme koşulları ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

Merkezi İsveç'te bulunuan WikiLeaks dünyada yeni gündem yarattı. WikiLeaks, ABD’nin son 3 yıl içindeki gizli diplomatik yazışmalarının da aralarında olduğu onbinlerce belgeyi dün yayınladı. 250 bini aşkın belgenin 7 bininde Türkiye geçiyor. ABD'nin başını ağrıtan WikiLeaks, Amerikan Dışişleri'nden sızdırdığı belgeleri açıklamaya başladı. Açıklanan gizli belgelerde Türkiye ile ilgili çok sayıda bölüm var.

Kasım 2010 dönemi öğretmen atama başvuruları başladı. 30 bin öğretmenin atamaları için başvurular 25 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar 6 Aralık'ta ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama işlemleriyle ilgili kılavuzu yayımladı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre, sınıf öğretmenliğine 6 bin 515, Türkçe öğretmenliğine bin 69, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine bin 144, rehber öğretmenliğine ise bin 774 kontenjan ayrıldı. Atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY