Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadrolarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yapıldı. ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılan KPSS, 10 Temmuz 2010 Cumartesi sabah ve öğleden sonra, 11 Temmuz 2010 Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzer 4 oturumda yapıldı. Sınavın sabah oturumları saat 9.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da gerçekleşti.

Sınavın cumartesi günü sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve yabancı dil, öğleden sonraki oturumunda Eğitim Bilimleri, pazar günü sabah oturumunda Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe; öğleden sonraki

İlköğretim okulları son sınıf öğrencilerinden, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinde okumak isteyenlerin başvuruları 21 Haziran 2010’da başlıyor. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında mezun olacak öğrenciler, mezun olduklarına ilişkin belge ve dilekçe ile yetenek sınavına girmek istediği alanın bulunduğu herhangi bir güzel sanatlar ve spor lisesi müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek.

Başvurular 21 Haziran - 23 Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, başvurularını güzel sanatlar ve spor lisesi müdürlüklerine doğrudan ya da  posta ile yapabilecek. Postadaki gecikmeler dolayısıyla zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Türkiye müzik tarihinde bir ilk yaşandı. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye Manga ile ikinci oldu. Norveç'in başkenti Oslo'da bu yıl 55'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Manga  "We Could Be The Same" adlı parçasıyla finale kalan 25 ülke arasında ikinciliği kazandı.
Türkiye müzik tarihinde ilk kez ikincilik elde edilen  Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı temsil eden Lena Meyer  " Satellite" adlı şarkısıyla birinci oldu.

Anayasa Mahkemesi’nin “Gelirden Yüzde 35 Vergi Alınması” ile ilgili düzenlemeyi iptal etmesiyle ücretliye vergi iadesi gündeme geldi. Bundan sonra ücretlilerin ödeyeceği vergide düşüş olacak.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği gelirlerden yüzde 35 vergi alınmasına ilişkin düzenlemede yapılacak değişiklikle, aylık brüt kazancı bin 833 lira ile 6 bin 354 lira arasında bulunan ücretlilerin ödeyeceği vergide, yıllık 2 bin 100 liraya kadar varan tutarlarda indirim sağlanacağı belirtiliyor. Aylık brüt geliri 1833 liranın altındaki ücretlilerin vergilerinde ise herhangi bir değişiklik olmayacak. Yeni yasanın yayımlanacağı tarihe kadar ödediği gelir vergisi tutarı, yeni gelir vergisi dilimlerini aşmış olan ücretlilere vergi iadesi yapılacak ya da bundan sonra ödeyecekleri vergiden mahsup edilecek.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY