Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe giren  "Aile Hekimliğinde Ödeme ve Sözleşmeleri Düzenleyen Yönetmelik" ile bir dizi yenilik getirildi. Yeni yönetmelikle; 27/6/2005 tarihli ve 2005/9142 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ve Sözleşme Şartları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Aile

Üniversite adayları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'ne (ÖSYS) başvuru tarihleri belirlendi. ÖSYS'ye başvurular 3-19 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılacak. 2011-2012 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş dahil) programlarında öğrenim görmek isteyen adaylar 2011-ÖSYS'ye başvuracak.

ÖSYM Başkanlığınca konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekiliş bilet satışları devam ediyor. Vatandaşlarımız, Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi biletlerine yoğun ilgi göstermektedir. Bu yoğun ilgiyi fırsat bilen dolandırıcılar, her yıl bu biletlerin sahtesini yapıp piyasaya sürmeye çalışıyor. Bu nedenle bilet alan vatandaşların dikkatli olmalarında yarar vardır. Basit bir inceleme ile sahte bileti belirlemek mümkündür. Özellikle biletlerin sol alt kısmında yer alan kontrol numarasına dikkat edilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli olarak çalışırken kadroya geçen öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen atıyor. Sözleşmeli öğretmen başvuruları 23 Aralık 2010 tarihinde başlayacak, 29 Aralık 2010 tarihinde sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Aralık 2010 tarihinde sözleşmeli öğretmenleri kadrolu olarak atamıştı.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY