Kalıtsal olarak kör olan bir kişi, gözlerine takılan çipler sayesinde, bir levha üzerine yazılı harfleri seçebildi ve saati görebildi. Finlandiyalı 46 yaşındaki Miikka Terho'nun retinasının arkasına yerleştirilen bir çip, hastanın kısmen görmesini sağladı. Almanya'da başka hastalarda yapılan denemelerden de olumlu sonuçlar alındı.

Çip, hastanın ek bir kamera yardımı olmadan gözleriyle nesneleri seçebilmesine olanak sağlıyor. Retinanın arkasına yerleştirilen çip göze giren ışığı elektriksel iletilere dönüştürerek gözün arkasındaki optik sinir hücrelerine aktarıyor.

Daha önce iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Ekim Pazar günü yeniden yapılıyor. Saat 09.30'da başlayacak olan sınavda, adaylara 120 soru sorulacak ve 150 dakika süre verilecek. Adaylar kalemsiz, tokasız, silgisiz sınava girecek. Tuvalet izni verilmeyecek.

Adaylar sınava sadece kendilerine ÖSYM tarafından gönderilmiş olan sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı, özel kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile

Google ünlü matematikçimiz Cahit Arf'ı unutmadı. Google Prof. Cahit Arf'ı doğumunun 100.yılında özel Google Logosu ile andı. Google'ın bu tutumu bilim çevrelerinde beğeni topladı.

Cahit Arf 11 Ekim 1910'da Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de 1932'de tamamladı. Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen

Üniversitelerin yükseköğretim programlarına ek yerleştirme için başvurular, 6-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 2010 Ösys Ek Yerleştirme Kılavuzu ve Tercih Formu'nu yazının ekindeki indirme bağlantısından indirebilirsiniz.
Adaylar, 2010-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini, 6–11 Ekim 2010 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden yapabilecek. Başvuru merkezleri; 2010-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm okul müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve bürolar.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY