Televizyon dünyasının Oscarları kabul edilen Emmy ödülleri Pazar günü sahiplerini buluyor. En büyük favoriler The Pacific ve Mad Men. 62. Emmy Ödül Töreni her yıl olduğu gibi bu yıl da canlı yayınla ekrana geliyor. Los Angeles’taki Nokia Theatre’da geleneksel Kırmızı Halı Seremonisi ile saat 02:00’de başlayacak olan görkemli törenin sahne arkası heyecanı, naklen ekrandan izlenebilecek. Sabah saat 06:00’ya kadar devam edecek olan ödül töreni David Neal’ın üstleneceği sahne arkası şovuyla yedi kamera canlı yayın yapacak..

CNBC-e ve e2’de yayınlanan dizi ve programların birçok dalda aday gösterildiği Emmy’de en büyük aday ise CNBC-e’nin dizisi The Pacific ve e2’nin ödüle doymayan dizisi Mad Men. Televizyon dünyasındaki Dexter, Desperate Housewives ve Breaking Bad gibi yapımlar da birçok kategoride yarışıyor.

“Üç maymunu oynamak” deyimi kişinin olanlar karşısında ilgisiz davranması anlamında kullanılmaktadır.

Üç Maymun'un Öyküsü

Çok eski zamanlarda bir dağın bir yamacında iyi ve akıllı bir maymun kral, diğer yamacında da şeytan yaşarmış. Kralın çok yaşlı ama çok da akıllı üç danışman maymunu varmış. İnançlarına göre öbür yamaçta yaşayan şeytanı gören ve sesini duyanlar sonsuza kadar lanetlenip taş kesilir, maymun krallığı da felakete uğrarmış.
Bu üç danışman maymun, bir gün kralları için tepede nadide çiçekler ararlarken, çalıların arasında bir hışırtı duymuşlar. Merakla çalıları aralayıp baktıklarında şeytanla yüz yüze gelmişler. Şeytan çirkin sesiyle çığlıklar atmaya başlamış. Maymunlardan birincisi görmemek için gözlerini kapamış ama şeytanın sesini duymuş. İkincisi kulaklarını kapamış ama o da şeytanı görmüş. Üçüncüsü ise hiçbir şey yapamamış, şeytanı hem görmüş hem de sesini işitmiş, bu ölümcül sırdan kimseye bahsetmemek için hemen ağzını kapamış.
Kalplerinin taşlaşacağını bilerek, ormanda dalları yere değen bir söğüt ağacının altına gizlenmişler. Orada korkudan titreyerek saatlerce hareketsiz kalmışlar. Gece yarısı bu sırrı kimseye söylemeyeceklerine, krallarını ve halklarını tehlikeye atmamak için ellerini kapattıkları yerlerden çekmeyeceklerine dair birbirlerine söz vermişler. O günden sonra insanlar ne zaman gözlerini, kulaklarını ve ağzını kapatmış üç maymun görseler anlamışlar ki onlar şeytanı görmüş ve duymuşlardır ama toplumun çıkarları uğruna bunu bir sır olarak saklamışlardır.

Sibel Kekilli, "Yabancı" filmiyle Avrupa Parlementosu (AP) sinema ödülü "Lux" için yarışıyor. Kekilli, "Duvara Karşı"dan sonra büyük bir çıkış yakalamıştı. "Duvara Karşı" ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Lola ve Bambi ödüllerini, "Eve Dönüş" filmiyle Altın Portakal'ı alan Kekilli, son filmi "Yabancı" (Die Fremde) ile de ödülleri toplamaya devam ediyor. Bu filmle 2010 Lola Ödülleri'nde ve Tribeca Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan Kekilli aynı zamanda 2010 Bernhard Wicki Ödülü'ne layık görüldü.

24 Temmuz bağımsızlığın, egemenliğin, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının belgesi olan Lozan Antlaşması’nın 87. Yıldönümüdür. Lozan Antlaşması’yla Türkiye Cumhuriyeti, varlığını tüm dünyaya kabul ettirerek dünya ulusları arasında onurlu yerini almıştır.

10 Ağustos 1920 günü imzalanan Sevr Antlaşması’ndan 24 Temmuz 1923 günü imzalanan Lozan Antlaşmasına dek geçen tarihsel süreç; tutsak edilen, parçalanan, egemenlik hakları sona erdirilen, varlığı ortadan kaldırılan Osmanlı Devleti’nin yerine, “Bağımsız olamayacaksa ölümü yeğleyen” bir ulusun, emperyalizme karşı tarihte eşine rastlanmayan onurlu bir bağımsızlık savaşımıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm dünyaya duyurulmasıyla sonuçlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığını emperyalist güçlere kabul ettiren ve tüm dünyaya duyuran Lozan Antlaşması; özgürlüğün, bağımsızlığın, ulusal egemenliğin belgesidir. Can ve kan verilerek kazanılan bu antlaşma aynı zamanda I. Dünya Paylaşım Savaşı’ndan sonra 20. Yüzyılın en uzun yürürlükte kalan tek anlaşması olup, bir ulusun yeniden doğuşunu belgeleyen anıtsal bir yapıttır.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY