Fransa’nın Cannes kentinde yapılan 64. Cannes Film Festivali’nde “Bir Zamanlar Anadolu'da” filmi ödül aldı. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan “Jüri Büyük Ödülü”ne layık görüldü. Festivalde Altın Palmiye ödülünü ise, "The Tree of Life" filmiyle Terrence Malick kazandı. Yapımcılığını Zeynep Özbatur Atakan'ın üstlendiği, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muammer Uzuner, Ahmet Mümtaz Taylan'ın baş rollerde yer aldığı filmin çekimleri Ankara Keskin'de yapıldı. Bosna Hersek ve Türkiye ortak yapımı olan ve Eurimages tarafından desteklenen film, bir doktor ve bir savcının 12 saatlik gerilimli öyküsünü anlatıyor.

Bilindiği gibi Nuri Bilge Ceylan'ın, ilk kısa filmi Koza, 1995 yılında Cannes'da gösterildi. ''Uzak'' filmiyle 2003'te ''Büyük Jüri Ödülü''nü kazandı. 2006'da ''İklimler'' isimli filmiyle Cannes'da ''FIPRESCI'' ödülüne layık görüldü. 2008 yılında da ''Üç Maymun'' filmiyle festivalde en iyi yönetmen seçildi. Cannes Film Festivali’nde Ödül Kazanan Filmler Şunlar: Altın Palmiye: Tree of Life - Terrence Malick Jüri Büyük Ödülü: Bir Zamanlar Anadolu'da (Nuri Bilge Ceylan) ve Le gamin au vélo (Jena-Pierre ve Luc Dardenne) En İyi Yönetmen: Nicolas Winding Refn, Drive En İyi Erkek Oyuncu: En İyi Erkek Oyuncu: Jean Dujardin, Artist En İyi Kadın Oyuncu: Kirsten Dunst, Melancholia En İyi Senaryo: Footnote Joseph Cedar Jüri Özel Ödülü: Polisse Yönetmen: Maiwenn Altın Kamera (Camera d'Or): Las Acacias (Yönetmen: Pablo Giorgelli) Kısa Metraj: Cross Country (Yönetmen: Maryna Vroda

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Sınavı (TUS) yarın Ankara’da yapılıyor. TUS'un sabah oturumunda yapılacak Yabancı Dil Sınavı saat 9.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Yabancı Dil Sınavı adayların sağlık alanında yabancı dil yeterliğini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Bu sınavda Almanca, Fransızca ve İngilizce için çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacak.

TUS'un Bilim Sınavı ise aynı gün öğleden sonra saat 13.30 başlayacak ve 210 dakika sürecek. Sınava adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama güçlerini yoklayan sorular bulunacak. Bilim Sınavı'na, tıpta uzmanlık isteyen tüm adayların girmesi gerekiyor.

Teknoloji Fakülteleri bünyesinde yer alan Mühendislik Programlarına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunlarının YGS-1 puanı ile öğrenci kabul edilmesini Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu yürütmeyi durdurma kararı verdi. YÖK tarafından yapılan açıklamada bu durumdaki adayların yeni durumu dikkate almaları hatırlatılarak şu ifadelere yer verilmiştir:
“2011-ÖSYS’de Teknoloji Fakültelerine sadece Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS ) puanı ile öğrenci kabul edilebilecektir. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu öğrenci ve mezunları da Teknoloji Fakültelerine LYS puanı ile kabul edileceğinden, bu durumdaki adayların Lisansa Yerleştirme Sınavına (LYS) başvuru yapması gerektiğinin adaylara duyurulması uygun görülmüştür.”

Dershanelere kayıtlı olmayan öğrenciler de bundan sonra dershanelerin düzey belirleme ve deneme sınavlarına ücretsiz katılabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Özel Dershaneler Yönetmeliğinde yaptığı değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, dershaneye kayıtlı öğrenciler ile dershaneye kayıtlı olmayıp düzey belirleme ve deneme sınavlarına katılmak isteyen öğrencilerden sınav için ücret alınmayacak.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY