Hastalara, tek bir reçetede en fazla 4 ilaç yazma uygulamasına son verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu, Danıştay’ın bir süre önce verdiği karara uygun olarak, tek bir reçetede en fazla 4 ilaç yazma sınırını kaldırdı. Uygulama 6 Nisan 2011 tarihinden itibaren geçerli duruma geldi. Danıştay 10.Dairesi, SGK’nın ilaç harcamalarını kontrol etmek amacıyla Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yer alan “İstisnai durumlar hariç bir reçetede en fazla 4 kalem ilaç yazılır ve her kalem ilaçtan bir kutunun bedeli ödenir” hükmünün yürütmesini Mart başında durdurmuştu. Danıştay, kararın gerekçesinde “bir reçetede en fazla dört kalem ilaç yazılır” şeklindeki sınırlayıcı düzenlemenin tanıyı koyan ve hastalığın tedavisini belirleme hak ve yetkisine sahip olan hekimin bu hak ve yetkisinin kullanılmasına müdahale niteliğinde olduğuna karar vermişti. Artık hekimler tanı doğrultusunda reçeteye istedikleri kadar ilaç yazabilecek.

2011 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi başvuruları başladı. Başvurular 28 Mart 2011-6 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak. Sınav 15 Mayıs 2011tarihinde yapılacak. Yabancı Dil Sınavı Saati ve Süresi : 09.30, 75 dakika. Bilim Sınavı Saati ve Süresi : 13.30, 210 dakikadır. Başvuru hizmeti ücreti  3,00 TL ve sınav ücreti  60,00 TL alınacak.

 

Başvuru Kılavuzu (28.03.2011)

Aday Bilgi Formu

Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol

Başvuru Merkezleri

Dünya Doğayı Koruma Vakfı öncülüğünde 2007 yılından beri yapılan ve her yıl katılımcı sayısı hızla artan “Dünya Saati” (Earth Hour) uygulaması, 26 Mart 2011 Cumartesi (bugün) 20.30-21.30 saatleri arasında tüm dünyada gerçekleştiriliyor. Eylemin amacı, gezegenimizin olumsuz gidişatını ortadan kaldıracak değişimlere olan duyarlılığı canlı tutmak.

Türkiye’de birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra vatandaşlar da kampanyaya destek veriyor. Dünyanın dört bir tarafından milyonlarca insanın gezegenimizin olumsuz gidişatını ortadan kaldıracak değişimlere olan bağlılığını göstermek amacıyla, güvenlik harici aydınlatmalarını bir saatliğine kapatacağı kampanyada siz de yerinizi alın.

ALES-2011 İlkbahar Dönemi başvuruları başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları 16 Mart Çarşamba günü sona erecek. Sınava başvurmak isteyenler, 2011-ALES İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı yapılmayacak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ALES'e girmek gerekiyor. ALES-2011,ÖSYM tarafından 24 Nisan 2011'de 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te yapılacak.

2011 ALES İLKBAHAR DÖNEMİ KILAVUZU VE ADAY BİLGİ FORMU

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY