Prof. Coşkun Özdemir’in Urfa’dan Harvard’a kitabı sadece Urfa’yı, Harvard’ı ve dünyanın çeşitli bilim merkezlerindeki deneyimlerini aktaran, Türkiye’de verdiği savaşımları özetleyen bireysel bir anı demeti değil. Aynı zamanda bir Urfalı çocuğun yaşamı ekseninde, Cumhuriyet’in kuruluş ve gelişme öyküsü de diyebiliriz.
Tanıtım Bülteninde kitap hakkında şu bilgiler yer almaktadır:
"Doğma büyüme Urfalıyım. 60 yıllık hekimim. Urfa'da başlayan eğitimim Harvard'a kadar uzandı. Doğru, "Urfa'da Oxford yoktu", ama Cumhuriyet Devriminin Urfa'sı, Oxford'da, Harvard'da okuyan halk çocukları yetiştirmişti.
Bu kitapta ben işte o Urfa'yı yazdım. Kurtuluş Savaşı kahramanı eniştemiz Kâzım Karabekir'i yazdım. Hastalarım Ruhi Su, T. Zafer Tuna'ya, Bahri Savcı, Sakıp Sabancı ve diğerlerini yazdım. İ. Doğramacı'yı YÖK'ten atmak isteyen T. Özal'ın beni alıp göl turuna götürmesini yazdım. 50 yıl süreyle "destanını yazacağım" dediği Cumhuriyeti bir sabah kalkıp "zulüm düzeni" ilan eden 40 yıllık arkadaşım Yaşar Kemal'i yazdım.
Dostlarım İ. Selçuk, M. Cevdet, A. Nesin, O. Akbal, T. Saylan, A. Erhat, S. Eyüboğlu, H. Çambel, A. İlhan, S. Tanilli, G. Yaşargil, D. Ceyhun, T. Apaydın, A. Binyazar, A. Behramoğlu, E. Atabek, B. Baykam, O. Bursalı ile hemşehrilerim M. Faraç ve İ. Tatlıses'i anlattım."
YORUM YAPIN
Hüküm & Koşullar
Rapor