BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevgili üniversite adayları “ÖSYM'YE ÇAĞRI: GENÇLERE TERCİHTE YÜKSELME HAKKI” yazısında...

Üniversiteye giriş sistemi bu yıldan geçerli olmak üzere değiştirildi. Bu yıl, üniversite eğitimi...

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 19-20 Haziran ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde beş oturumda...

Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadrolarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı...

Son Haberler

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adayların sınava giriş yerleri belirlendi. Adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi internet sitesine kendi şifreleriyle giriş yapıp 2012 – YGS Sınava Giriş Belgesini edinebilecekler.

ÖSYM, 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak YGS'ye girecek adaylara sınava giriş belgesi göndermeyecek. Adayların sınava girecekleri yer

bilgisini gösteren bu belgeyi T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinmeleri gerekiyor. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adaylardan, internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları isteniyor. Bu belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava gireceği merkezi sınav gününden önce görmelerinin önemli olduğu belirtiliyor.

ŞİFRESİ OLMAYAN ADAYLAR

Mevcut şifrelerini hatırlamayan veya şifresi olmayan adayların şifre edinme işlemleri ancak başvuru merkezlerinden yapılabilmektedir.  Bu durumdaki adaylar, Nüfus Cüzdanı ve T.C. Kimlik Numarası ile başvuru merkezlerine şahsen giderek yeni geçici şifre talebinde bulunabilirler. Geçici şifre alan adaylar daha sonra ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi sayfasını kullanarak şifrelerini değiştirebilirler.  Adayların kullandıkları şifreyi herkesle paylaşmamaları son derece önemlidir.

Etiketler: YGS Sınav Yerleri , ÖSYM , YGS , LYS

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.


MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY