Aziz Nesin’in 95. doğum günü Nesin Vakfı’nın düzenlediği bir yemekle kutlandı. Nesin Vakfı tarafından İstanbul’da Armada Otel’de düzenlenen yemeğe bazı sanatçılar da katıldı. Geliri Nesin Vakfı’na bağışlanarak, vakıftaki kimsesiz çocuklar için kullanılacak olan yemeğe katılanlar arasında Esin Avşar, Turgay Fişekçi, Yusuf Ziya Bahadınlı, Orhan Aydın, Fahri Aral, Cengiz Kılçer, Cansu Fırıncı ve Fikret Dikmen gibi sanatçılar da vardı.

Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, yemekte yaptığı konuşmada “Babamın doğum gününü her sene kutlayacağız, 100 yaşında da kutlayacağız. Çünkü o hep yaşıyor” dedi.

ÖSYM, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) 4 soruyu iptal etti.12 Aralık 2010 tarihinde yapılan TUS Bilim Sınavında denetçi akademisyenlerin yeniden değerlendirmesi sonucunda 4 sorunun adayların doğru cevap verebileceği biçimde düzenlenmediğinin tespit edildiği kaydedildi. Sınavda sorulan diğer 296 soruda ise iptali gerektirecek maddi ya da bilimsel bir hatanın olmadığı da ÖSYM tarafından bildirildi. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre 4 sorunun 1 tanesinin soru kökünde hata olduğu, 2 sorunun cevabının cevap seçenekleri arasında bulunmadığı ve 1 soruda ise doğru cevap olarak verilen şıkta eksiklik bulunduğu açıklandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'dür. Birleşmiş Milletler, 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık gününü Dünya Engelliler Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Engelliler Günü'nde yapılan etkinilklerde; engellilik konusundaki toplumsal bilincin artmasının ve engellilerin yaşam standartlarının geliştirilmesinin önemi üzerinde durulur.

Tiyatro sanatçısı Tuna Arman'ın, hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüz eylemlerinin ceza kapsamına alınması amacıyla başlattığı imza kampanyası 100 bini aştı.

Üniversite adaylarının merakla beklediği LYS 2010 sonuçları açıklandı. Beş oturumda yapılan LYS'ye toplam 1 milyon 856 bin 890 aday girmişti ve bu adaylardan 77'sinin sınavı çeşitli nedenlerle iptal edildi, 1 milyon 856 bin 813 adayın sınavı geçerli sayıldı. Üniversite tercihleri 26 Temmuz 2010 - 6 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacak.

Daha Fazla Makale …

Alt Kategoriler

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY