BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1-5 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası...

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimdeki yeni düzenlemelere bağlı olarak Sınıf Geçme Ve Sınav...

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin sınavı Ankara ve İstanbul olmak üzere iki ilde 29...

Kasım 2010 dönemi öğretmen atama başvuruları başladı. 30 bin öğretmenin atamaları için başvurular...

Son Haberler

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin 2012 SBS sonuçlarına göre tercihleri, 1 - 8 Ağustos 2012 tarihleri arasında öğrenci velisi  veya okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak. Öğrenciler 10 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları da 24 Ağustos 2012 tarihinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Bu yıl tercih başvurusu sadece bir kez alınacağı ve başvuru yapıldıktan sonra değiştirilmeyeceği için adayların okumak istedikleri okulları seçerken çok dikkatli olmaları isteniyor. Adaylar, tercihlerini bir önceki yılın okul taban puanlarını dikkate alarak yapabilecek ve tercihler sonradan değiştirilmeyecek.

Tercihler, öğrenci velisi tarafından https://www.meb.gov.tr, https://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapılacak. Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlükleri tercih işlemlerini, velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacak. Okul müdürlükleri tercih formunu elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerle ilgili her türlü düzeltme, elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak.

Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlemlerin doğru yapılması için 2012 SBS E-Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nun dikkatli bir biçimde incelenmesi gerekmektedir. Veli ve öğrenciler tercih ve yerleştirmeyle ilgili güncel bilgilere https://www.meb.gov.tr, https://oges.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden ulaşabilecek. Sınavla öğrenci alan okul türlerine, Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üzeri olan öğrenciler tercih yapabilecektir. 2012 SBS sonuçlarına göre tercih yapacak her öğrenci, okul-aile birliğine makbuz karşılığı 5 TL yatıracak. OYP’ si 196’nın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacaktır. Yerleştirme sonuçlarına göre bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir.

ASİL LİSTE SONRASINDA YEDEKTEN YERLEŞTİRME

Birinci yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2012 tarihinde açıklanacak. Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin liselere kayıtları 27 Ağustos - 31 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak. Bu kayıtlar sonrası boş kalan kontenjanlar 3 Eylül 2012'de ilan edilecek.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat 17.00’ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 12 Eylül 2012 saat 17:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17:00’ye kadar devam edecektir.

Tercih ve kayıt süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiler için “Eklenmiş Dosya”da yer alan 2012 SBS Tercih Kılavuzundan yararlanılabilir

 

İndir

Dosya Adı: 2012 SBS Tercih Yerlestirme Kilavuzu

55491

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.


MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY