BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1-5 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası...

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimdeki yeni düzenlemelere bağlı olarak Sınıf Geçme Ve Sınav...

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin sınavı Ankara ve İstanbul olmak üzere iki ilde 29...

Kasım 2010 dönemi öğretmen atama başvuruları başladı. 30 bin öğretmenin atamaları için başvurular...

Son Haberler

2012 yılı Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) başvurular başladı. SBS’ye başvurular 5 Mart 2012 Pazartesi günü başlayıp  23 Mart 2012 Cuma gününe kadar devam edecek. Başvuru işlemleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler “2012 SBS e-Başvuru Kılavuzu’nda” yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla yayınlanan  SBS genelgesinde yapılacak işlemler hakkında bilgi verildi. Genelgeye göre, SBS ile

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 9 Haziran Cumartesi günü yapılacak. İlköğretim 5, 6, 7. sınıflar ile ortaöğretim 9. , 10. ve 11. sınıflar için düzenlenen PYBS ise 10 Haziran'da gerçekleştirilecek.

SBS başvurusunda bulunacak öğrenciler, bankaya sınav ücretini yatırmadan önce e-Okul bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Okul bilgilerinin güncelliğinden okul müdürleri sorumlu olacaktır.

Öğrenciler, 10 TL sınav ücretini 05–23 Mart 2012 tarihlerinde T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden y da bu bankaların internet şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, T.C. kimlik numaralarına göre yatıracaklardır.

Öğrenciler, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya havale ücreti ve benzeri herhangi bir gider ödemeyecektir. Banka dekontunda öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katılacağı sınavın açık adı bulunacaktır. Para yatırma işleminden sonra dekont üzerinde bulunan bilgilerin öğrenciye ait olduğu kontrol edilmelidir. Bilgilerde yanlışlık varsa aynı gün ödeme iptal ettirilerek öğrencinin e-Okul sistemindeki bilgileri düzeltildikten sonra ödeme yeniden yapılacaktır. Ücret yatırma işlemini öğrenciler veya velileri yapabilecek.

İŞLEMLER E-OKUL SİSTEMİ ÜZERİNDEN YAPILACAK

SBS, PYBS ve Polis Koleji Sınavı ile ilgili tüm iş ve işlemler e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. SBS ücretini yatıran ve Polis Koleji başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin başvuruları da yine aynı tarihlerde Bakanlığın internet adreslerinde yer alan Polis Koleji Başvuru Kılavuzu'na göre yapılacak.
SBS başvurusunu yapan ve PYBS başvurusunda bulunmak isteyen 8. sınıf öğrencilerinin başvuruları ise PYBS başvuru şartlarını taşımaları halinde 12-23 Mart tarihlerinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.  Başvuru süresi içinde okul müdürlüklerince ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak işlemlerde, fotoğraflı sınav giriş belgesi internetten çıktı alınarak onaylanacak ve öğrenciye teslim edilecek.
Öğrenciler, SBS'de e-Okul sisteminde kayıtlı olan zorunlu yabancı dil dersinin testinden sorumlu olacak. İşitme engeli olan öğrencinin yabancı dil sınavına katılmasını isteyen velisinin başvurusu varsa, bu durum e-Okul sistemine işlenecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin aynı zamanda PYBS'ye başvurmaları halinde, PYBS puanı ayrıca hesaplanmayacak, SBS puanından aldıkları puan geçerli olacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, SBS ve PYBS için 28 Mayıs'tan itibaren Bakanlığın internet adresinden okul müdürlüklerince alınarak, onaylanıp öğrenciye teslim edilecek. Tüm başvuru işlemlerinin yapılmasından adayın velisi, takip edilmesinden ise okul müdürlüğü sorumlu olacak.

İndir

Dosya Adı: 2012 SBS Kılavuzu

51691

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.


MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY