BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin 2013 SBS sonuçlarına göre tercihleri, 15 - 21 Temmuz 2013...

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin 2012 SBS sonuçlarına göre tercihleri, 1 - 8 Ağustos 2012...

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu...

SBS

5 Haziran 2010 tarihinde yapılan İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı SBS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına  BURADAN ulaşabilirsiniz. Tercihler 9 - 23 Temmuz 2010 tarihleri arasında, kayıtlar ise 26 Temmuz - 4 Ağusos 2010 tarihleri arasında yapılack.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu son üç yılın sınav ve okul başarı puanlarına göre 500 tam puan alarak birinci oldu. Sonuçlara göre, altıncılığı 2 öğrenci, sekizinciliği 4 öğrenci paylaştı. Dereceye girenlerin çoğunluğu özel okullardan çıktı.

TERCİH VE KAYIT SÜRECİ

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin tercihleri, 9 - 23 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından alınacak. Öğrenciler 12 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları da 29 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Öğrencinin sınav sonuç bilgileri, kayıt hakkı kazandığı okulun ekranında yer alacağından kayıt sırasında ayrıca sonuç belgesi istenmeyecek. Okul müdürlükleri velinin talep etmesi durumunda, internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylı ve mühürlü imza karşılığı öğrenciye verecek.

1. yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanacak. Sonuçlara göre kayıtlar 26 Temmuz - 4 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu kayıtlar sonrası boş kalan kontenjanlar 4 Ağustos 2010'da ilan edilecek.

Bu yıl yerleştirme sisteminde, okullarda kayıtlar sonrasında boş kalan kontenjanların sayısını en aza indirmek ve daha fazla sayıda öğrencinin bu okullara yerleşmesini sağlamak amacıyla ikinci tercih ve yedek liste uygulaması getirildi.

2. yerleştirme için tercih başvuruları 5 – 11 Ağustos 2010 tarihleri arasında alınacak. Bu dönemde öğrenciler, en fazla 6 okul tercihinde bulunabilecek ve yeni bir yerleştirme gerçekleştirilecek. 2. yerleştirme sonuçları, 16 Ağustos 2010 tarihinde ilan edilecek. Bu ilanda öğrencinin asil olarak girmeye hak kazandığı okulla birlikte, yedek olarak kazandığı okul da yer alacak.

Tercih ve kayıt süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiler için “Eklenmiş Dosya”da yer alan 2010 SBS Tercih Kılavuzundan yararlanılabilir.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.


MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY