BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

"İskender" adlı romanda Fırat'tan başlayıp, Londra'ya kadar uzanan yolculukta, toplumun erkek...

Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un üzerinde altı yıl çalıştığı romanı. Masumiyet Müzesi,...

İsa'nın Oğlu romanı Alman yazar Denis Johnson'un en çok okunan kiapları arasında yer almaktadır....

Kitap Tanıtımı

Hayal gücü sınırlarını aşacak bir evrenle tanışmak isteyenler için bir baş yapıt. George Orwell’ın dünya tarihine damgasını vuran, alegorik ve politik anlamda devrim niteliği taşıyan "1984" adlı romanı okunması gereken bir roman. İngiliz edebiyatının en meşhur distopik türlerinden "Bin Dokuz Yüz Seksen Dört", George Orwell'ın dünya çapında ses

getiren romanlarının başında geliyor. Nefes kesici bir anlatım tekniğiyle ustaca kurgulanan roman, her yaştan okuyucu kitlesine hitap etmeyi de başarıyor.

George  Orwell'ın totaliter bir dünya düzenine yönelik eleştirisini gözler önüne seren "1984", eşsiz bir hayal gücüyle harmanlandığı için okurlara unutulmaz bir roman deneyimi yaşatıyor. Bireysel varoluşun yok edildiği bir dünyaya yolculuk yaptıran romanda, beyni yıkandığı için zihin kontrolünü yitiren ve hissizleşen bir toplumun öyküsü anlatılıyor. Bu eserde yaratılan karakterler ve olay örgüsü; geçmişin ve yarının dünyasına ışık tutacak ütopik bir gerçeklik üzerine dizayn ediliyor. İnsanın, akla aykırı gelen yanlış fikirleri bile gerektiğinde doğru kabul edebileceğini düşündüren eser, Orwell'ın incelikli zekâsını da ortaya koyuyor. Roman, sonraki yıllarda popülerlik yakalayan "Büyük Birader" ve "Düşünce Polisi" gibi kavramların da yaratıcısı. "1984", gerek etkileyici kurgusu gerek eşsiz üslubuyla milyonlarca okuru büyülediği gibi sizi de etkisi altına alacaktı!

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.


MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY