Son Haberler

Öğretmenlere Rotasyon Temmuz’daYoğun tepkiler üzerine geçen yıl uygulanmasından vaz geçilen öğretmenlere rotasyon bu yıl Temmuz ayında uygulanıyor. Bir şehirde veya eğitim bölgesinde 10 yılını doldurmuş öğretmenlerin atama tercihleri 2016 Temmuz ayında alınacak. Rotasyon uygulamasının önümüzdeki Temmuz ayında hayata geçirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nda yoğun çalışmaların yapıldığı belirtiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki yeni düzenlemeye göre 3 yıl içinde 500 bin öğretmenin yeri değiştirilecek. Rotasyon adı verilen uygulamanın ilk etapta kurumda veya eğitim bölgesinde 10 yılını dolduran öğretmenleri etkileyeceği belirtiliyor. İlk olarak bir şehirde ya da bölgede 10 yılını doldurmuş öğretmenlerin tayinleri yapılacak. 10 yılını dolduranların ardından 8 yıl aynı bölgede görev yapmış öğretmenler rotasyona uğrayacak.

MEB’in hazırladığı ve bu ayın sonuna kadar yürürlüğe konulması beklenen yönetmeliğe göre, ilk etapta çalıştığı kurumda veya eğitim bölgesinde 10 yılını dolduran öğretmenler rotasyona tabi tutulacak.

Uygulama, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başlayacak. 2017-2018 döneminde 8 yılı, 2018-2019’da da 6 yılı dolduran eğitimcilerin atamaları zorunlu olarak yapılacak.

Bazı okullarda da 10 yılını dolduran öğretmenlerin atamaları yapılacak ancak bu okullara tayin talebinde bulunulamayacak. Söz konusu öğretmenlerin ataması doğrudan Milli Eğitim Bakanı tarafından gerçekleştirilecek.

MEB, geçen yıl seçim dolayısıyla ertelediği öğretmenlere rotasyon uygulamasını İsmet Yılmaz’ın bakanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte tekrar gündemine aldı.

Yeni uygulama geçen seneye göre daha kapsamlı olacak, yüz binlerce öğretmen etkilenecek. Yönetmelik rotasyon yetkisini valiliklere devrediyor. Öncelikle 10 yılını dolduran öğretmenlerin tayinleri yapılacak.

Bu süre 2 yıl içerisinde kademeli olarak 6 yıla indirilecek. 3 yılda 500 binden fazla öğretmenin zorunlu tayine tabi tutulması bekleniyor. 10 yılını doldurduğu halde ilkokullarda ara sınıf okutan sınıf öğretmenlerinin rotasyonu ise ertelenecek. Bu öğretmenler sınıflarını mezun ettikten sonra gönderilecek.

ROTASYON TERCİHLERİ TEMMUZ'DA

Rotasyona uğrayacak öğretmenlerin tayin tercihleri Temmuz ayında alınacak. Öğretmenlere 40 tercih hakkı verileceği belirtiliyor. Öğretmenler çalıştıkları illerden tercih yapamayacaklar. Geçen yıl gündeme gelen rotasyon uygulamasında bir öğretmen, çalıştığı il içinde başka bir okula tayin isteyebiliyordu. Yeni taslağa göre öğretmenlerin atamaları zorunlu olarak il dışına yapılacak.

comment

YORUM YAPIN

1000 karakter kaldı.


MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY