TEOG sınavlarında kopya çekildiği iddiasıyla ilgili olarak Danıştay’ın iptal kararı sonrasında 8.sınıf öğrencilerinin puanları yeniden hesaplandı. Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin yeniden hesaplanınca TEOG sonuçlarında sıralamalar değişti. Bu durumdan önce TEOG tercihleri yapan öğrencilerin tercihlerini yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir.

Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından, üniversite ve yüksek okul öğrencilerinden istenen öğrenci belgesi, bundan sonra online olarak alınabilecek.  Yeni uygulamayla öğrencilere önemli bir kolaylık sağlanmış oldu. E-devlet uygulamasına erişim hakkı olan öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ adresine başvurarak belgelerini alabilecek.

2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. Adaylar kaç puan aldıklarını https://sonuc.osym.gov.tr  internet adresinden öğrendiler. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sırada tercih ve kayıt süreci var.

2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. Üniversite adayları, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile  BURADAN öğrenebilirler. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adaylar, “ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”na ÖSYM’nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY