7. Dünya Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası 29 Nisan – 09 Mayıs 2011 tarihlerinde Polonya’da yapılmaktadır. Polonya’nın Krakow kentinde yapılacak olan şampiyonaya Türkiye’den de yarışmacılar katılıyor. Şampiyonaya ülkemiz adına katılmak isteyen sporcular, veliler ve antrenörler katılım yönergesine uygun şekilde başvurularını yaptılar.

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) başvuruları başladı. Başvurular 28 Mart – 6 Nisan 2011 tarihleri arasında ve elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylar, başvurularını ya bireysel olarak internet aracılığıyla, ya da bir başvuru merkezi

Türkiye'nin ilk haber spikerlerinden, usta sunucu, yazar, eğitmen Jülide Gülizar, Ankara'da yaşamını yitirdi. Jülide Gülizar, zatürree teşhisiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir süredir tedavi görüyordu.

Türkçenin doğru kullanılması için çabalayan, genç kuşakları özendiren, dil konusunda

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca internet kullanıcısının merakla beklediği Microsoft’un yeni web tarayıcısı Internet Explorer 9’un final sürümü kullanıma hazır. İnternet Explorer 9; internet’te hızı, sadeliği ve güvenliği en üst seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir. İE9 Türkçe sürümünü aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY