2011-2012 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına öğrenci kayıtları 1 - 26 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Aday kaydı yapılırken, okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, diploma notları ve adres bilgilerini e-okul sisteminden TC Kimlik Numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek sorgulayıp, kontrol edecek.

Yükseköğretim kurumundan çıkarılma cezası alıp bir daha herhangi başka bir yükseköğretim kurumuna gitme hakkı olmayan öğrencilerin yeniden üniversitelere dönmelerinin yolu açıldı. Uygulamayla ilgili YÖK’ün düzenleme yapması bekleniyor.

16 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan 2011-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ile17 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan 2011 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği 24/06/2011 tarih ve 27974 sayılı Resmi Gazete’de  yayımlandı.  Yeni yönetmelikle birlikte eğitim müfettişlerinin çalışmaları ve atanmalarıyla ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Müfettişlerin,

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY