Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) içeriğinde değişiklik yapılıyor. 2013 yılında yapılacak sınavda alan bilgisi soruları da yer alacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süre önce düzenlenen Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı’nda gündeme gelen öneri hayata geçiyor. KPSS’ye giren öğretmen adaylarına genel kültür ve eğitim bilimlerinin yanı sıra

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı için başvurular başladı. 27 Mayıs 2012 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak olan sınava başvurular 23 Mayıs 2012 Çarşamba gününe kadar sürecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları, her yıl sınavla seçtiği 120 öğrencinin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılıyor ve onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor.

Hollywood’un Oscar ve Grammy’den sonra en çok ilgi gören ödül töreni olan Altın Küre yapıldı ve 2012 Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu. Adaylar arasından seçimi her yıl olduğu gibi bu yıl da Hollywood Yabancı Basın Birliği yaptı. 15 Ocak Pazarı Pazartesiye bağlayan gece saat 02.00’de  Kırmızı Halı Seremonisi ardından 03.00’da ödüller sahiplerine ulaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren FATİH Projesi kapsamında 12 bin tablet bilgisayar dağıtacak. Tablet bilgisayar dağıtımı bu yıl pilot illerde Şubat ayından itibaren yapılacak. Proje kapsamında öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar verilirken, okullar da akıllı tahtalarla donatılacak.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY