Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar Ve Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı 10 Mart 2012 Cumartesi günü yapılıyor. Adayların sınav yerleri belirlendi ve giriş belgeleri internet ortamına aktarıldı. Söz konusu sınav için başvurular 13 Şubat 2012 tarihinde başlayıp 27 Şubat 2012 tarihinde bitmişti. Sınav sonuçları 26 Mart 2012 tarihinde açıklanacak.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 84. Oscar ödülleri sahiplerine verildi. ABD'nin Los Angeles kentindeki Kodak Tiyatrosu’nda yapılan törenin sunuculuğunu Billy Crystal yaptı. Ödül töreninde  'The Artist'  En İyi Film, Yönetmen ve Erkek Oyuncu dahil olmak üzere 5 dalda Oscar ödülü kazandı. Bir diğer favori 'Hugo' teknik dallarda 5 Oscar kazanırken, En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı da Meryl Streep'e verildi. Yabancı Film dalında Oscar'ı  İran yapımı Asghar Farhadi'nin yönettiği 'A Separation' aldı, En İyi Orijinal

Bu yıl 7’nci sınıfta olup, gelecek yıl sınava girecek 1 milyon 300 bine yakın öğrenci büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Seviye Belirleme Sınavı’nda puan hesaplama yöntemi 2013 yılında değişiyor. Yeni hesaplama yöntemine göre öğrenciler, SBS’de tam puan alsa bile okul notlarının ortalaması 92 ve altında ise İstanbul’daki; İstanbul Lisesi, Galatasaray Lisesi, Atatürk Fen Lisesi, Kabataş Lisesi İngilizce-Almanca  gibi 5 okula girmeleri zorlaşıyor.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar Ve Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı başvuruları 13 Şubat 2012 Pazartesi günü başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu liseler için seçme sınavı ile ilgili E-Kılavuzu yayınladı.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY