Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurular, 4 Mayıs Cuma gününe kadar uzatıldı. Bilindiği gibi 24 Nisan 2012’de başlayan 2012 LYS başvuruları 30 Nisan 2012’de tamamlanmıştı. Başvuru süresinin uzatıldığına ilişkin ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Üniversitelere yerleşmek için zorlu bir hazırlık içinde olan öğrenciler için önemli olan şeylerin başında okumak istedikleri üniversite ve bölümleri hakkında bilgi sahibi olmak. Bu gerçeği göz önünde bulunduran Yandex arama motoru üniversite adayı öğrencilerinin yararlanabileceği bir hizmeti kullanıma sundu. Kapsamlı üniversite rehberi sayesinde öğrenciler kendileri için gerekli olan bir

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bazı üniversite programlarının kapatılmasını kararlaştırdı. 05.04.2012 tarihinde yapılan YÖK Genel Kurulu’nda alınan kararla bazı üniversite programlarına öğrenci alımını durdurdu. YÖK Genel Kurulu’nda konuyla ilgili olarak alınan kararlar kamuoyuna açıklandı.

2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)-Lisans başvuru işlemleri, 9-18 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri KPSS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY