SBS puanlarına göre öğrenci alan özel okulların kayıt tarihleri, geçen yıldan farklı olarak bu yıl daha erken yapılacak. Özel okulların kayıt süreci 13 Ağustos'ta başlayacak. Üç ön kayıt hakkı verilecek ve 3 Eylül'den itibaren de son kayıt dönemine girilecek. Bu durumda SBS sonuçlarına göre öğrenci alacak özel okullarla, Anadolu liselerinin kayıt dönemi çakışmayacak.

YÖK Genel Kurulu, TBMM'de “Torba Yasa”ya eklenen geçici madde ile bu yıl geçerli olmasına karar verilen Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) uygulamasının reddine karar verdi. YÖK, 2012-ÖSYS'de yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarılarının dikkate alınacağını bildirdi.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin 2012 SBS sonuçlarına göre tercihleri, 1 - 8 Ağustos 2012 tarihleri arasında öğrenci velisi  veya okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak. Öğrenciler 10 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları da 24 Ağustos 2012 tarihinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

9 Haziran 2012 tarihinde yapılan İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sonuçları açıklandı. Sınav birincisi Mersin Erdemli TED Mersin Özel İlköğretim Okulu’ndan Nezihe Ezgi MENZİ 507.424 puanıyla oldu. Birinci olan aday Uluslararası Satranç Yarışmasında 2. olduğundan ek puan almıştır. Tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 677 olurken 2012 SBS-8'de sınıf puanı 500

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY