2012 LYS’de yaklaşık 200 bin öğrencinin puan hesaplanmasının unutulduğu iddia ediliyor. İddia doğru çıkarsa LYS sonuçlarında tüm öğrencilerin başarı sırası değişecek. Ayrıca sınavda elendiği belirtilen 200 bin öğrencinin de yaklaşık 100 bini barajı aşarak tercih yapma hakkı kazanacak.

2012 LYS tercih işlemleri 23 Temmuz 2012 Pazartesi günü başlayacak 3 Ağustos 2012 Cuma günü sona erecektir. Adaylar tercihlerini Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM’ye gönderebilecekler.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. Üniversite adayları, sınav sonuçlarını  BURADAN öğrenebilirler. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) web sayfasında yer alan bilgilere göre Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 1 milyon 938 bin adayın sınavı geçerli sayılırken, 165 adayın ise sınavı geçersiz sayıldı. Sınavda 189 bin 410 aday, en az bir puan türünden sıfır aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme koşulları ve sürecini içeren 2012 yılı yer değiştirme kılavuzunu yayınladı. 2012 yılı için 15 Eylül tarihi itibarıyla; bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü esas

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY