24 Ekim 1945’te kurulan Birleşmiş Milletler Örgütü’nün öncelikli amacı dünyada barış ve güvenliği sağlamaktı. Birleşmiş Milletler Örgütü,  10 Aralık 1948 tarihinde “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”ni kabul ve ilan etti. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 30 maddeden oluşmuştur. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”nin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık, her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanır.

Öğretmen adaylarına uygulanacak KPSS alan sınavı 2013 yılında 15 alanda yapılması kesinleşti.  Sınavda bölümlerin ağırlığının hangi oranda olacağı belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada konu hakkında basında yanlış haberlerin yayınlandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Ücretlilere vergi iadesi uygulaması yeniden başlayacak.  Maliye Bakanlığı’nın Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunduğu Yeni Gelir Vergisi Kanunu taslağı ile tüm ücretliler vergi mükellefi olarak beyanname vermeye başlayacak. Ücretliler bu sırada eğitim ve sağlık için yaptıkları harcamaları da vergiden düşecek. Böylece çalışanların, 2007 yılından önce olduğu gibi, fiş-fatura toplama dönemi yeniden

Microsoft firması Windows 8 işletim sistemini kullanıma sundu. Kullanıcılar Windows 8’i 26 Ekim 2012 – 31 Ocak 2013 tarihleri arasında indirimli olarak edinebilecekler. Windows işletim sisteminin son sürümü olan Windows 8, ABD'nin New York kentinde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Windows 8, içinde Türkiye’nin de yer aldığı 140’tan fazla ülkede toplam 37 yerel dilde yüklenebilecek.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY