2013-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na başvurular başladı. Başvurular 18 Şubat-27 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (YDS) ilk uygulaması olan 2013-YDS İlkbahar Dönemi Sınavı 7 Nisan 2013 tarihinde uygulanacaktır.

Altın Küre Ödülleri, Beverly Hills'te düzenlenen görkemli törenle 70.kez sahiplerini buldu. Hollywood’un Oscar ve Grammy’den sonra en çok ilgi gören ödül töreni olan Altın Küre ödül töreni yapıldı ve 2013 Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu. Adaylar arasından seçimi her yıl olduğu gibi bu yıl da Hollywood Yabancı Basın Birliği yaptı. 13 Ocak Pazarı Pazartesi gününe bağlayan gece saat 02.00’de  Kırmızı Halı

Altın Küre ödülleri 13 Ocak 2013 Pazar günü yapılacak törenle sahiplerine verilecek. 13 Ocak’ta 70’inci kez verilecek olan Altın Küre ödüllerinin adayları Beverly Hill Hotel’de bir süre önce düzenlenen törenle açıklanmıştı. Sinema dünyasının en büyük ödülü olan Oscar'ların da öncüsü olarak kabul edilen Altın Küre Ödülleri’ne Steven Spielberg’in yönettiği “Lincoln” yedi dalda aday gösterilerek öne çıkan film oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ve ÜDS (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı) sınavlarının kaldırıldığını bunların yerine Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) uygulanacağını açıkladı. YDS, ÖSYM tarafından yılda iki kez uygulanacaktır. İlk uygulama 7 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşecektir.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY